RETOURNEREN/OMRUILEN

Wij doen ons best om je via onze website te informeren over onze producten d.m.v. goede foto’s en vermelding van belangrijke kenmerken van deze producten. Mocht er desondanks een artikel niet aan je verwachting voldoen, dan kan deze geretourneerd worden. Echter gelden er voor retournering enkele voorwaarden.

RETOURNEREN IN DE WINKEL, HOEVELAKEN.

Voorwaarden
De artikelen die je wilt retourneren dienen aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • De artikelen moeten binnen 14 dagen na ontvangst of aankoop geretourneerd worden.
 • De factuur (of een kopie hiervan), of de kassabon moet meegenomen worden.
 • Artikelen dienen in oorspronkelijke staat terug te worden gebracht, met aangehechte prijskaartjes.
 • Artikelen dienen :

– ongedragen en onbeschadigd te zijn (passen is toegestaan).
– ongewassen te zijn.
– niet door jou of derde hersteld te zijn (of een poging daartoe).
– wanneer artikelen meer gebruikt zijn dan nodig om de aard, kenmerken en werking te beoordelen zal de waardevermindering aan je worden doorberekend.

Bij retourneren in de winkel volgens bovenstaande voorwaarden kan het artikel geruild worden voor een ander artikel of kan het geld terugontvangen worden in cash. Afgeprijsde artikelen mogen bij een korting t/m 49% geruild worden voor een ander artikel. Bij afgeprijsde artikelen wordt nooit geld teruggegeven. Bij kortingen van 50% of hoger mogen artikelen niet meer geruild of geretourneerd worden.

RETOURNEREN VIA POST

Voorwaarden
De retour gestuurde artikelen dienen aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • De artikelen moeten binnen 14 dagen na ontvangst voor retour bij ons worden aangemeld.
 • De factuur(of een kopie hiervan), of ander aankoopbewijs toevoegen aan de retourzending.
 • Artikelen dienen in oorspronkelijke staat teruggestuurd te worden, gelieve met aangehechte prijskaartjes.
 • Je dient een defect/beschadigd of verkeerd geleverd artikel altijd vooraf, telefonisch +31(0)33 258 6436  of per mail (klantenservice@Marcandmacy.nl) aan te melden met uitleg. Stuur je een mail dan willen wij u vragen om foto’s mee te sturen.
 • Artikelen dienen :
  – ongedragen en onbeschadigd te zijn. (passen is toegestaan)
  – ongewassen te zijn.
  – niet door jou of derde hersteld te zijn(of een poging daartoe).
  – wanneer artikelen meer gebruikt zijn dan nodig om de aard, kenmerken en werking te beoordelen zal de waardevermindering aan je worden doorberekend.
 • De retourzending dient (voldoende gefrankeerd) te zijn.
 • Retourzendingen zijn voor eigen risico. Voor de kosten om het artikel retour te sturen ben je als klant ook zelf verantwoordelijk.

Je retourzending wordt altijd geaccepteerd. Bij eventuele schade of een ongefrankeerde zending, zullen wij de kosten bij je in rekening brengen.

Wij betalen je alle door jou gedane betalingen (inclusief verzendkosten indien je alle artikelen retourneert) binnen 14 dagen terug. Er wordt terugbetaald met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je ons hebt betaald, tenzij je ons toestemming geeft voor een ander betaalmiddel. Hier zullen dan nooit extra kosten voor je in rekening worden gebracht.

 

LET OP!
Bij kortingen boven de 30%, betaalt je altijd zelf de retourkosten.
– Je kunt je pakketje retour sturen via PostNL, Je betaalt dan direct zelf de portokosten.
– Je kunt je pakketje kosteloos afgeven bij een zelfgekozen UPS access point, maar dan verrekenen wij €4,- retourkosten bij het verwerken van je retourzending.

Wanneer je liever het geld terug wilt hebben gestort op je rekening zijn de kosten van het retoursturen voor je eigen rekening. Dit geldt ook als je de acceptgiro van Klarna wilt laten aanpassen. Het terug te storten bedrag zal zo spoedig mogelijk, dan wel uiterlijk binnen 14 dagen na verwerking van de retourzending op je rekening worden teruggestort.

Wanneer je bij je bestelling gebruik hebt gemaakt van een acceptgiro van Klarna, zal er bij een retourzending een aanpassing worden gedaan van de acceptgiro. Je ontvangt dan een mail met daarin het nieuwe orderbedrag. Kiest je er echter voor om het bedrag te laten crediteren op je klantenkaart, dan wordt ook de acceptgiro aangepast. Wij verwerken deze orders op deze manier om onnodig extra kosten te voorkomen.

Bevestigingsmail
Wanneer je retourzending is aangemeld, ontvangt je een bevestigingsmail. In deze mail kunt je de adres gegevens terugvinden van ons bedrijf. Deze kunt je gebruiken om de retourzending naar ons toe te zenden via een door jou gekozen vervoerder. Voor ons bedrijf is het ook mogelijk om de retourzending te verzenden via een UPS access point, hiervoor heb je tegenwoordig ook geen label meer nodig.

Wanneer wij je retourzending binnen krijgen gaan wij deze voor je verwerken op de manier zoals je het hebt aangegeven bij het aanmelden van je retour.

Ruilen/Reserveren
Als je graag een artikel wilt omruilen/reserveren, kunt je de onderstaande procedure volgen: Deze optie kunt je ook terugvinden onder je account onder het kopje ‘Retourneren/Omruilen’.

 • je kiest voor de order waarvan je iets wil retourneren/omruilen en klikt op de button ‘retourneren/omruilen’
 • Vervolgens zie je onder de artikelen verschillende opties:

– Behouden
– Retourneren
– Omruilen zelfde artikel voor een andere maat (Klik op de gewenste maat voor selectie)
– Omruilen voor een ander artikel (Klik op button selecteer ander artikel). Hierna wordt je doorgestuurd naar de website en kunt je de gewenste artikelen selecteren.

 • Als je klaar bent met het selecteren van het gewenste artikel klik je op de button ‘retourneer’.

Op dit moment is de retourzending aangemeld, je ontvangt hiervan een bevestiging per mail.

 • Hierna kunt je verder gaan in de omruilprocedure en moet je nog een aantal stappen doorlopen om de omruiling definitief te maken. Dit wordt aangegeven door middel van groene balk waarin vermeld wordt dat je in de omruilmodus zit.
 • Artikelen kunnen omgeruild worden, ongeacht de korting die op het artikel zit.
 • Je kunt ook een artikel omruilen voor meerdere artikelen. Is dit duurder dan het artikel/de artikelen die retour komen dan dien je dit bij te betalen. Je kunt daarvoor een betaalwijze kiezen.
 • Is het artikel goedkoper, dan kun je aangeven of je dit verschil als tegoed wil ontvangen op je klantenkaart of teruggestort op je bankrekening. Ook is het mogelijk om het verschil aan te laten passen op de factuur van Klarna.
 • Je betaald bij het plaatsen van een omruilorder geen nieuwe verzendkosten, en indien je de retourzending afgeeft bij een UPS access point betaal je ook geen retourkosten.
 • Wanneer wij de retourzending hebben ontvangen en verwerkt wordt de omruiling naar je opgestuurd. Je ontvangt dan ook een mail van ons met daarin de track & trace code waarmee je het pakket kunt volgen.

Mocht je er niet uitkomen, kun je altijd contact met ons opnemen. We adviseren je dan telefonisch +31(0)33 258 6436  contact op te nemen zodat wij je direct van dienst kunnen zijn.

Herroepingsrecht:
Je heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

 1. Nadat je heeft laten weten dat je de overeenkomst herroept, heb je nog 14 dagen om het product terug te sturen.
  Dit betekend dus: Je hebt na ontvangst van de gehele bestelling 14 dagen de tijd om te herroepen, en na herroeping nog eens 14 dagen om de producten terug te sturen.
 2. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen.
 3. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Je kunt de artiklen retour sturen naar:
Marc & Macy
Kantemarsweg 6

3871 AP HOEVELAKEN

Klachtenprocedure
Indien je een klacht hebt kun je deze indienen per e-mail naar klantenservice@Marcandmacy.nl Deze klacht kan gaan over een gekocht product of over onze dienstverlening. Je ontvangt dan doorgaans binnen 1 werkdag een reactie. We zullen de klacht dan direct in behandeling nemen en je direct op de hoogte stellen van de vorderingen van je klacht. Een definitieve afhandeling van de klacht zal (uiterlijk) binnen 14 dagen geschieden. Ben je niet tevreden met de afhandeling van je klacht? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel www.sgc.nl.
Tevens kunt je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform